Willemijn van Dijk

De opvolger

Een meeslepend portret van Tiberius, de tweede keizer van het Romeinse rijk. Willemijn van Dijk maakt je ooggetuige van het turbulente Rome van rond het jaar nul: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die nog een halve eeuw over Rome zal heersen. Tiberius was de eerste die de macht over het Romeinse keizerrijk – dat reikte van het noorden van Afrika tot de zuidelijke Nederlanden en van Spanje tot aan Syrië – erfde. Daarmee consolideerde hij de nieuwe staatsvorm die zijn adoptievader stichtte: het keizerschap. Een succesverhaal dat nog eeuwen zou voortduren.

Anderen over De opvolger

Haar beschrijvingen van het leven in het Rome omstreeks het begin van onze jaartelling laten zich lezen als een roman.
NRC Handelsblad
Veel schrijvers onder de vijfendertig schrijven mooie dingen, maar over veel stilistische rijkdom beschikken ze helaas niet. Dat is wel het geval bij Willemijn van Dijk. De opvolger is beeldend geschreven, alsof je erbij bent geweest.
Jeroen Vullings, De Nieuwsshow (NPO Radio1)
Smeuïge biografie
De Volkskrant
Een pageturner
Italië Magazine
This is a book that no devotee of the Julio-Claudian period will be able to resist. Van Dijk writes with the sure credentials of a historian but the engaging allure of a novelist. Her superb talent for narrative brings the sights, sounds, and smells of ancient Rome to life. In her pages Tiberius emerges as a troubled, complex and surprisingly interesting character.
Anthony Barrett, Professor Emeritus, University of British Columbia
Writing with a historian's respect for the sources and a novelist's talent for drama, Dijk offers an engrossing account of one of the most fascinating Roman emperors.
M.J. Johnson, Choice

Anderen boeken door Willemijn van Dijk

De beul had begrijpend geknikt toen hij hoorde dat het nu eenmaal tegen de Romeinse gebruiken in ging om een maagd ter dood te brengen.