Willemijn van Dijk

Het wit en het purper

In Het wit en het purper beschrijft Willemijn van Dijk in krachtig proza het leven van een vrijgelatene in het Rome van de eerste eeuw na Christus.

Pallas belandt op jonge leeftijd als slaaf in Rome, en na jarenlange dienst bij een rijke weduwe krijgt hij zijn vrijheid. Zijn ster stijgt tot ongekende hoogte en uiteindelijk vindt hij zijn weg naar het hof van regerend keizer Claudius.De vindingrijke Pallas ziet kans om door te dringen tot de kleine kring van adviseurs van de keizer. Zijn besluit om het gevaarlijke spel van hoge politiek aan het Julisch-Claudische hof te spelen maakt de weg naar de top van de macht vrij, maar tegen welke prijs?

BNG Bank literatuurprijs 2019

Anderen over Het wit en het purper

Een groot waagstuk, waarin kennis van zaken en zin in avontuur hand in hand gaan. Een roman die het verre verleden dichter bij ons brengt dan een bezoek aan de eeuwige stad kan bewerkstelligen.
Juryrapport BNG Literatuurprijs
Een meeslepende roman over macht, familie en liefde.
Ronald Giphart, Algemeen Dagblad
Een aanrader voor iedereen die van Robert Graves' I Claudius houdt.
Jean-Marc van Tol
Een mooie historische roman over het Rome ten tijde van van keizer Claudius. Het geeft een sterk beeld van de intriges binnen de keizerlijke familie en over de politieke manipulaties in die tijd.
Remy, Boekhandel van Grinsven
Een berespannend boek. Het is Game of Thrones in het Romeinse keizerrijk.
Annemieke Bosman, Opium (NPORadio4)
Meeslepend, onheilspellend en spannend
Juryrapport De Inktaap

Anderen boeken door Willemijn van Dijk

Iedereen in Rome, denkt hij, van de goedgelovige klerken tot de geparfumeerde aristocraten, is geobsedeerd door voorouders.