Willemijn van Dijk

Blog

De opvolger: Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk

 

de-opvolger-omslagNog heel even en mijn nieuwe boek ligt in de boekhandel! Voor De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk dook ik in het tragische en onwaarschijnlijke leven van de man die de tweede keizer van Rome zou worden, in de schaduw van zijn luisterrijke voorganger Augustus.

Ondanks zijn unieke positie in de geschiedenis van het Romeinse rijk heeft Tiberius altijd aan de zijlijn van de historische belangstelling gestaan. Hij was de eerste man in de geschiedenis die de macht over het immense Romeinse rijk erfde. Hij stond bekend als nors, arrogant en ingetogen, maar ook als veruit de beste legeraanvoerder van zijn tijd. Door een bizarre samenloop van omstandigheden bepaalde het lot dat hij op zijn vijfenvijftigste tot de troon geroepen werd.

Drieëntwintig jaar lang zou Tiberius uiteindelijk over Rome heersen, van 14 tot 37. In De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk vertel ik zijn bijzondere verhaal, van zijn onwaarschijnlijke weg naar de troon en de beruchte jaren van zijn keizerschap. Onderweg maak je natuurlijk kennis met het turbulente Rome van Tiberius’ tijd: van de exorbitante levensstijl van de Romeinse elite tot het politieke gekonkel in de senaat, van het straatrumoer tot het verraad en de machtswellust van de familie die ruim een halve eeuw over Rome heerste.

Wil je graag meer weten over of een gesigneerd exemplaar bemachtigen van De opvolger? Tijdens de Week van de Klassieken (9 t/m 19 maart) vertel ik op de volgende plekken over mijn nieuwe boek:

14 maart, Haarlem

Op dinsdag 14 maart word ik door classicus Jacques Koppenol in boekhandel Athenaeum in Haarlem geïnterviewd over mijn nieuwe boek (aanvang 19.30, aanmelden via haarlem@athenaeum.nl of in de winkel).

16 maart, Den Haag

Op donderdag 16 maart ben ik om 19:00 uur te gast bij boekhandel Paagman (vestiging Fred, Frederik Hendriklaan 217 te Den Haag). Ik zal een lezing geven en aansluitend signeren (aanmelden kan via deze link).

19 maart, Utrecht

Op zondag 19 maart zal ik om 15:00 bij Boekhandel Broese in Utrecht vertellen over mijn boek, ingaan op vragen uit het publiek en signeren (aanmelden kan via deze link).

de-opvolger-willemijn-van-dijk

 

De opvolger. Tiberius en de triomf van het Romeinse keizerrijk
Willemijn van Dijk
ISBN 9789026332326 | € 18,99
Uitgeverij Ambo|Anthos

 

De opvolger bestellen? Dat kan via deze link bij Bol.com!